BEURS VAN BERLAGE

Het Amsterdamse bestuur besloot in 1896 de bouw van een nieuw Beursgebouw in gang te zetten.

Voor het ontwerp werd gekozen voor de Architect Hendrik Petrus Berlage. Bij de opening van het gebouw waren de Effectenbeurs, Schippersbeurs, Graanbeurs en de goederebeurs actief. Een ieder beschikte over een eigen zaal met vergaderruimte om de handel te bedrijven.

Na het vertrek van de beurzen kreeg het gebouw een geheel andere functie. De Beurs van Berlage is sinds 1985 een “Publieks Paleis” geworden. Het gebouw werd o.a. gebruikt als kantoor, oefenruimte voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, Café, en de grote zaal als tentoonstellingsruimte. Mede vanwege de aanleg van de nieuwe metrolijn, werd de Beurs van Berlage in de periode van 1998 t/m 2002 voorzien van een geheel nieuwe fundering. Tevens moest daardoor ook het gehele ventilatie systeem in de kelder worden vervangen.

Deze complexe klus heeft Kerssens luchtbehandeling (in opdracht van Homij Amsterdam) in zijn geheel uitgevoerd. Nadat deze werkzaamheden waren afgerond, is Kerssens luchtbehandeling in opdracht van de firma Kruijd ook betrokken geraakt bij het opschonen van het reeds aanwezige vervuilde kanaalwerk.

In zijn totaal is er door Kerssens meer dan 6.000 M2 kanaalwerk aangebracht onder soms extreme omstandigheden. Kortom een project waar wij als bedrijf trots op kunnen zijn.

 

Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: Homij Installatietechniek, Kruijd installatiebedrijf b.v.
Jaar: 2001 -