POPPODIUM

Kerssens Luchtbehandeling b.v. en installatiebedrijf VETIM b.v. bouwen mee aan de nieuwe poptempel voor Alkmaar.

Rond de bouwvak 2016 zijn Kerssens Luchtbehandeling b.v. en VETIM b.v. gestart met de werktuigbouwkundige installaties voor Victorie, het nieuwe poppodium van Alkmaar.

Deze poptempel heeft een speciaal ontwerp wat zeer goed zal scoren op het gebied van akoestiek, terwijl door een doos-in-doosconstructie de geluidsoverlast binnen het gebouw en voor de omgeving zeer gering zal zijn.

Poppodium Victorie wordt gerealiseerd direct naast het onlangs opgeleverde complex waarin onder meer de VUE Bioscoop, Italiaans restaurant “Happy Italy” en Flamingo Casino (ook door Kerssens Luchtbehandeling b.v. voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie) gevestigd zijn, waarmee een compleet nieuw uitgaansgebied ontstaat.

Kerssens Luchtbehandeling b.v. is door haar opdrachtgever VETIM b.v. betrokken in de finetuning van het ontwerp van de werktuigbouwkundige installaties, zodat deze installaties reeds voor aanvang van de bouw voldoen aan de geldende richtlijnen. Het volledige pand inclusief alle installaties is reeds door de architect/adviseur ontworpen in Revit, echter niet gebruikmakend van de LUKA-bibliotheek voor luchtkanalen. Hierdoor komen onder andere de binnenstralen van bochten en de tophoeken van verlopen niet overeen met hetgeen door de Luka voorgeschreven is.

Door het converteren van de gehele luchtbehandelingsinstallatie naar de LUKA-bibliotheek zorgt Kerssens Luchtbehandeling b.v. ervoor dat elk kanaalstuk wel voldoet aan de LUKA-eisen.

Van de fabrikanten worden door VETIM b.v. en Kerssens Luchtbehandeling b.v. de juiste families van de appendages (roosters, brandkleppen, volumeregelaars, geluiddempers) gedownload en geplaatst in het model, waarna met een clash-controle gecontroleerd wordt of er geen aanlopers zijn ontstaan tussen de luchtbehandelingsinstallaties en de overige technische installaties.

Tenslotte is door de juiste luchtdebieten toe te kennen aan alle roosters het complete kanalensysteem nog gecontroleerd op de juiste luchtsnelheden (conform bestek).

Het goedgekeurde model is gebruikt voor de bestelling van de luchtkanalen, welke per positienummer direct zichtbaar zijn op de montagetekening. De kans op fouten was hierdoor minimaal, wat ook de faalkosten heeft gereduceerd.

Totaal is ongeveer 750 m2 rechthoekig kanaalwerk, 300 m2 groot rond kanaalwerk en 250 meter klein rond kanaalwerk geleverd en gemonteerd, waarmee gezorgd wordt voor een goede luchtverdeling binnen het pand. Luchtverdeling vindt plaats door diverse types roosters en luchtverdeelslangen. De dakkanalen zijn geïsoleerd en bekleed met Stuco-beplating (in RAL-kleur).

De luchtbehandelingsinstallatie is medio april 2017 opgeleverd, en naar verwachting zal Poppodium Victorie begin mei 2017 geopend worden.

Publicatie: Kanaaljournaal, Juni 2016

 

Locatie: Alkmaar
Opdrachtgever: Vetim
Jaar: 2016 - 2017