Het is feest bij Kerssens Luchtbehande- ling: Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan heeft het bedrijfspand een enorme make-over gehad en mag het personeel mét aanhang een weekend mee naar Barcelona. Wat in 1979 begon met twee medewerkers aan de keuken- tafel bij de ouders van Hans Kerssens is nu uitgegroeid tot een groot bedrijf op het industrieterrein in Akersloot met bijna 35 trouwe medewerkers.

In 2004 werd de bedrijfsnaam ‘Kerssens montage’ omgedoopt tot ‘Kerssens Lucht- behandeling’. “De eerste naam dekte de lading niet meer, we doen namelijk alleen nog totaalprojecten in plaats van montageklussen”, aldus directeur/eige- naar Hans Kerssens. Op 15-jarige leeftijd kwam Hans zijn vader en oom helpen in het bedrijf.
“Ik moest onderaan beginnen”, vertelt hij. Het bedrijf floreerde en toen er 25 medewerkers in dienst waren mocht hij zich gaan richten op projectbegeleiding. Zijn vader stopte op 60-jarige leeftijd en Hans nam in 2003 het stokje over. Het werd een tropenjaar. “Ik wilde stap voor stap overgaan op totaalprojecten maar toen er een grote opdrachtgever failliet ging waar drie projecten liepen trokken we deze naar ons toe. Vanaf toen deden we alles zelf”.

Van 2004 tot heden is Kerssens lucht- behandeling vooral gegroeid in de breedte: “We hebben ons gespeciali- seerd, veel kennis in huis gehaald en BIM geïmplementeerd”, vertelt Hans. Het bedrijf kijkt terug op een aantal zeer succesvolle projecten zoals de reno- vatie van het Stadhuis van Amsterdam, de aanleg van luchtbehandelingsinstalla- ties in diverse ziekenhuizen en ze zijn al vele jaren werkzaam op Schiphol. “Als luchtkanalen eenmaal geïnstalleerd zijn dan heeft de klant er geen omkijken naar, onze branche levert een prach-
tig product. Tegenwoordig is het ook ontzettend actueel, denk maar eens aan het concept “Frisse Scholen” wij hebben hier ook installaties voor opgeleverd”, aldus vakman en ondernemer Hans Kerssens trots.